Om mig och GrowU

Ny i konsultrollen, rutinerad i yrkeslivet

Ny i konsultrollen, rutinerad i yrkeslivet. Har jobbat i 25 år med kommunikation och PR med fokus på medierelationer, kriskommunikation och medieträning för bland annat Samhall, Findus, Skånemejerier, Polisen och längst av allt för IKEA. De senaste fem åren även med ledarutveckling och facilitering på IKEA – det var så jag upptäckte min fallenhet för att coacha och den metodens kraft i att bidra till människors utveckling.

Jag är diplomerad ICF-coach och professionell Co-Active coach. Jag är även certifierad GDQ-konsult vilket gör att jag kan använda verktygen som bygger på Susan Wheelans teorier om grupputveckling som utgångspunkt för att skapa effektiva team.

Min familj och jag bor i Malmö och älskar närheten till havet. Att träna och att vistas utomhus är mina sätt att se till att må bra. Jag är gruppträningsinstruktör på Friskis&Svettis och det är en fantastisk känsla att varje vecka inspirera människor till att vilja, orka och ha roligt under ett träningspass.

Genom karriären och livet har jag upptäckt att jag brinner för att få andra att växa, utvecklas och lyckas. Det är en röd tråd som gäller oavsett om jag har att göra med en nybliven chef, en oslipad talesperson, en ambitiös student eller ett team som vill prestera bättre.

Jag med fem ord – energisk, inkluderande, positiv, tydlig och jordnära.

Fem höjdpunkter:

Roligaste: Projektleda pressvisningen av IKEA/PS för barn, en kollektion av ”lekmöbler”.  Fantastiskt teamwork, underbar miljö och resultat som överträffade allas förväntningar.

Mest utmanande: Kliva in som ställföreträdande presschef på Findus i samband med upptäckten av hästkött i lasagnen.

Stoltast över: Förtroendet för varumärket IKEA ökade bland journalister fyra år i rad under de åren jag ledde Media Relations. Stolt över teamet jag rekryterade och deras starka insatser!

Största misstaget: Ta ett jobb som verkligen inte passade för mig, utan för att det skulle se bra ut på CV:t. Så dåligt jag mådde… lyssnade till sist på magkänslan och slutade efter 10 månader.

Viktigaste lärdom: Tillit och kommunikation är grunden för lyckade samarbeten och projekt. Antaganden har rakt motsatt effekt.

"Det är verkligen skillnad på coachande frågor och att ha samtal med en coach! Coachningen bygger upp och coachen är med och utforskar tills den som blir coachad är redo att ta sig an utmaningen på egna ben och har verktyg nog att våga ta sig an nya utmaningar därefter. Annika utmanade på ett ärligt och medkännande sätt. Hon ställde inte besvärliga frågor för sakens skull utan för att jag behövde dem just då. Hon la ständigt ansvaret i mina egna händer och frågade hur jag ska veta att jag lyckats med den förändring jag är ute efter."

Åsa

Communication Leader

"Annika is a great coach! I saw from the very beginning her passion for coaching and felt very comfortable opening up because she gave me the feeling this is a ”safe space”. I grew from session to session and I also understood what this gives me even better, because I saw results and how I changed my mindset as well. I think coaching is a great opportunity to learn more about yourself, understand feelings and emotions and find a way (and your own way) to deal with things."

Julia

Recruiter

"Working with Annika has been a truly enlightening experience. Her compassion and her professionalism shine through in each session, ensuring that our interactions are both productive and insightful. She possesses a drive to enable me to create clarity, and her nature makes me feel valued and understood. Annika is skilled in creatively approaching challenges, which has helped me deal with understanding and changing my behaviours."

Verity

Senior Design Leader

GrowU kan kommunikation, ledarskap och coachning

Den gemensamma nämnaren är känslor, attityder och beteenden. Jag hjälper både företag och privatpersoner. GrowU finns i Malmö, men vi ses där ni vill: digitalt eller på plats. Verksamheten når dit Zoom når (och tåg. Och bil. Och flyg). Jag arbetar lika obehindrat på svenska som engelska – tack IKEA för 17 år i globala roller – och tror starkt på coachning som en kraftfull metod att skapa både resultat och lärande.

Nyfiken på mer?

Hör av dig!

Invalid Email

GrowU

Annika Mohlin

annika.mohlin@growu.se

0723-528 818